Velykėlės – vaikams, džiaugsmas – suaugusiems

Velykėlės – vaikams, džiaugsmas – suaugusiems

Pirmasis sekmadienis po Velykų vadinamas Atvelykiu arba vaikų Velykomis (Velykėlėmis). Kviečiame bent šiek tiek prisiminti tradicijas ir paskirti visą laiką patiems mylimiausiems. Dalinamės keliais patarimais, kurie padės sutaupyti pinigų, laiko ir kantrybės.

 

Per Atvelykį pasimatoma su giminėmis, jeigu dėl kažkokių priežasčių nepavyko pasimatyti per Velykas. Žinoma, galima spręsti ir išmaniai - mūsų kurjeriai Šakių, Jurbarko miestuose ir rajonuose, Marijampolės ir Vilkaviškio miestuose mielai pristatys prekes ne tik jums, bet ir aplankys jūsų artimuosius su jūsų kruopščiai surinktais lauknešėliais ir linkėjimais, o jums beliks paskambinti bei pasidžiaugti šitaip nustebintų giminaičių emocijomis.

 

Nuo seno tikėta, kad būtinai turi pasimatyti krištavaikiai ir krikštatėviai. Negali trūkti margučių, saldumynų ir dovanėlių, tačiau puikiausia dovana gali būti ir šokoladinių kiaušinių medžioklė namuose ar sode, ir išvyka į kokią lankytiną vietą, jei tik orai palankūs. Čia gal pavyktų sekti dar viena tradicija – suptis. Buvo manoma, kad kuo

aukščiau išsisupsi, tuo vešliau sužaliuos ir sužydės linai... t.y bus geri metai. Žinoma, ir puikios emocijos šventinėse nuotraukose.

 

Krikšto vaikai kaip tik dar turi laiko pagaminti dovanėlę patys... Nuo pačių pieštų, karpytų ar margintų kiaušinių su žalčiukais ir gyvatėmis, kurie žadina žemę, iki kulinarijos. Tiesa, yra labai svarbi tradicija: per Atvelykį kiaušinius daužyti gali tik vaikai. Taip pat kiaušiniai būtinai turi būti ridinėjami – susiliesdami su žeme jie žadina požemio gyventojas, kurios kelia žemę. Pyragų ir keksiukų kepimą stipriai pagreitins miltų mišiniai. Nepamirškite, kad puikus vaikiškas patiekalas ir blynai, ir kepti sumuštiniai, ir bandelės iš šaldytos tešlos ar vaisių salotos.

 

Atvelykis skelbia žemės darbų pradžią, tad pats metas planuoti darbus, atsinaujinti ir įsigyti viską, ko trūksta. Pasinaudokite gamintojų taikomomis nuolaidomis ir įsigykite sėklų pigiau. Nepraleiskite ir priemonių augalams prižiūrėti: be pirktinių trąšų nepamirškite ir to, ką jau turite virtuvėje: nedažytų kiaušinių lukštai, bananų žievės. Gal apelsinų ir mandarinų sėklos taip pat mielai taptų augalėliu ant saulėtos palangės.

 

UAB „Gulbelė“ inf.