Virtuvėje valdo daržovės ir kūryba

Virtuvėje valdo daržovės ir kūryba

Vasaros, malonumų ir įspūdžių prisisemti norisi kuo daugiau, tad ne laikas ilgiausiai suktis virtuvėje. Siūlome keletą idėjų gaiviems, ryškiems ir daug laiko nereikalaujantiems patiekalams bei užkandžiams.

 

Agurkai+avokadai+kefyras

Nulupkite, supjaustykite ir elektriniu smulkintuvu sutrinkite su kefyru ar natūraliu jogurtu. Gardinkite svogūnų laiškais, krapais, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Taip pat galima rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu, jei vengiate pieno produktų.

 

Agurkai+pomidorai+arbūzas+feta

Vyšninius pomidoriukus perpjauti pusiau, o visa kita – panašaus dydžio kubeliais. Tobulai atrodys kvadratinėse lėkštėse sudėliota eilutėmis, kaip rubiko kubas. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite pipirais, džiovintu raudonėliu, papuoškite mėtų lapeliais.

 

Agurkas+kopūstas

Kopūstą susmulkinkite kuo siauresnėmis juostelėmis, pabarstykite druska, apšlakstykite citrinos sultimis ir pagniaužykite rankomis ar grūstuvu, kad suminkštėtų ir paleistų sulčių. Agurkus išilgai dalinkite ketvirčiais ir pjaustykite plonomis juostelėmis arba tarkuokite stambia tarka. Gardinkite sukapotais žalumynais, pipirais, citrinos žievele ir šiek tiek aliejaus.

 

Agurkas+jogurtas

Bulgariški šaltibarščiai susideda iš tarkuotų agurkų užpiltų jogurtu ir pagardintų smulkiai sukapotais krapais, smulkinto česnako skiltele, druska bei citrinų sultimis, smulkiai sukapotais graikiniais riešutais ar alyvuogių aliejaus šlakeliu.

 

Agurkas+silkė

Silkę nusausinkite ir supjaustykite. Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, gardinkite druska, cukrumi ir actu, kad agurkai būtų saldžiarūgščiai. Viską sumaišę pilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Jei turite laiko, palikite susistovėti bent 30 min.

 

Agurkas+sūris+kumpis+varškė

Agurkus supjaustykite labai plonomis, plačiomis juostelėmis per visa ilgį - patogu tai daryti specialia pjaustykle ar tarka. Ant kiekvienos agurko juostelės uždėjus atitinkamo dydžio plonai pjaustyto sūrio, kumpio ir užtepti varškės. Susukti į suktinukus ir perverti smeigtukais.

 

Agurkas+lašiša

Smulkiais kubeliais supjaustytą lašišą išmaišyti su tepamu sūreliu ir tepti ant kiek storesnių agurko griežinėlių. Nereikia ir gardinti, galima imti ir skanauti.

 

Patiko? Išbandėte? Žinote geriau? Pasidalinkite su mumis pagalba@gulbele.lt