Pavasariui savo augalus budinkite tvariai

Pavasariui savo augalus budinkite tvariai

Dėmesys ekologijai ir atidumas savo aplinkai verčia apsižvalgyti įdėmiau, tad kviečiame išbandyti bananų lupenas ir kiaušinių lukštus pritaikyti rūpinantis savo namų, sodo ir daržo augalais. Tvarus sprendimas ne tik padės sutaupyti, bet ir nudžiugins paprastumu.

 

Bananų „arbata” – paprastas ir patogus būdas panaudoti bananų žieves. Porą dienų vandenyje pamirkusios žievės praturtins vitaminais ir mineralais. Rekomenduojama šitaip augalus džiuginti kartą per mėnesį.

 

Bananų „patalai“ – padės daiginant sėklas. Nedideli žievės gabalėliai sodinimui skirto indelio dugne aprūpins sėkliukes augimui svarbiomis medžiagomis. Svarbu įsitikinti, kad sėklos tiesiogiai neliečia banano žievės gabalėlių!

 

Bananų „trąšos“ – tai sutrintos išdžiovintos bananų žievės. Jas lengva įterpti į dirvą, o ruošti galime tiek žiemą džiovinant ant radiatoriaus (arba krosnies), tiek vasarą saulėje, o sutrintas laikyti sausai sandariame inde.

 

Bananų „siena“ – puiki apsauga nuo amarų. Mat šie nemėgsta dujų, kurios išsiskiria skaidantis banano žievei. Sunokusios žievės gabalėlius tiesiog susmeikite aplink augalą, kuris patrauklus amarams.

 

Kiaušinių „miltai“ – apsauga nuo šliužų. Smulkiai sutrinti kiaušinių lukštai taps puikiu barjeru nuo sraigių ir šliužų, kurie valgo augalus. Berkite juos aplink augalus – šliužai nerizikuos šliaužti per aštrius lukštus.

 

Kiaušinių „indeliai“ – simpatiškas ir naudingas būdas daiginti sodinukams. Kiaušinio lukšto puselės dugne pradurkite skylutę vandeniui nutekėti. Įberkite į lukštus žemių ir pasėkite sėklas. Atėjus laikui persodinti užteks suskaldyti lukštą.

 

Kiaušinių „trąšos“ – kuo smulkiau sutrintus kiaušinių lukštus galite naudoti kaip mineralines trąšas. Berkite jas aplink augalus ir atsargiai purendami sumaišykite su dirva. Tokios trąšos puikiai tinka ir kambariniams augalams, kuriems trūksta kalcio. Be to, balti milteliai gali tapti ir puošmena dengiančia žemę vazone.

 

Patiko? Išbandėte? Parašykite mums!