Kitokio šokoladinio pyrago receptai

Kitokio šokoladinio pyrago receptai

Nuo begėdiškų desertų iki sveikesnių alternatyvų – kiekvienam savi malonumai. Dalinamės 3 receptais iš interneto platybių, kuriuos susigundėme išbandyti patysi ir rekomenduojame Jums.

1, 2 ir pyragas!

Retas kuris abejingas legendiniam riešutų ir šokolado kremo “Nutella” skoniui. Pasirodo, jį galite paversti ir dievišku pyragu.

Reikės: stiklainėlio “Nutella” ir 4-5 kiaušinių.

Kiaušinius plakame, kol masė taps putomis ir padvigubės. Mikrobangų krosnelėje, šilto vandens vonelėje, ar tiesiog kaistančioje orkaitėje sušildome kremą, kad būtų lengviau maišyti. Į kremą sudėję 1/3 kiaušinių masės atsargiai maišome sukdami šaukštą ratu į tą pačią pusę. Ir taip dar 2 kartus, kol pasibaigs kiaušinių plakinys. Supilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir 180 °C orkaitėje kepame 20 - 25 minučių  (priklausomai nuo storio). Prieš ragaujant reikia leisti pyragui visiškai atvėsti, o pastovėjęs šaldytuve ji bus dar skanesnis.

Mūsų įkvėpimo šaltinis.

Jei norisi sveikiau

Jei norisi deserto be nuodėmes jausmo, siūlome išbandyti receptą be miltų ir pridėtinio cukraus.

Reikės: 400 g raudonųjų konservuotų pupelių, 1 pernokusio banano, 3 kiaušinių, kelių šaukštų medaus arba datulių, 5 v.š. kakavos ir 1 arb. š. vanilinio cukraus. Pagardinimui tinka graikiški riešutai, jei mėgstate.

Nusunktas ir perplautas pupeles kartu su bananu smulkintuvu sutriname iki vientisos masės ir įmaišome išplaktus kiaušinius, paskui kakavą, vanilinį cukrų ir riešutus. Formoje išklotoje sviestiniu popieriumi kepame 190 °C orkaitėje 20-30 min. Neperkepkite, pyragas turi likti drėgnas. Rekomenduojame atvėsusį laikyti šaldytuve.

Mūsų įkvėpimo šaltinis.

Jei nesinori kepti

„Braunis“ gali būti ir nekeptas, ir sveikesnis, ir kitoks, nei esame pratę. Užteks smulkintuvu paruošti masę ir atvėsinti šaldytuve.

Reikės: 110 g lazdyno riešutų, 240 g datulių, 3 v. š. šaukštų kakavos, 2 v. š. augalinio pieno (arba vandens). Šokoladiniam glajui:  50 g datulių, 40 g riešutų sviesto, 12 g kakavos, 50 ml augalinio pieno.

Orkaitėje 10 min pavartant pakepinus riešutus lengva pašalinti odeles. Pravėsusius smulkintuvu sutriname iki birios masės. Pridėjus datulių ji taps dar kibesnė, o sudėjus likusius ingredientus taps panaši į tešlą. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą pasirinktą formą. Glajus taip pat gaminamas visus ingredientus sumaišius smulkintuvu. Galima papuošti gaminį smulkintais riešutais. Rekomenduojame luktelėti bent porą valandų, kol masė pilnai sustings.

Mūsų įkvėpimo šaltinis.