Didžiausias turtas - sveikata

Didžiausias turtas - sveikata

Didžiausias turtas – sveikata, tad primename, kad ja rūpintis reikia nuolat, o švenčių metas puiki proga keisti senus įpročius ir išbandyti ką nors naujo. Šiuo metų laiku, kol prisitaikome prie aplinkos permainų, susilpnėja organizmo atsparumas, todėl dažniau kimba įvairūs virusai ir infekcijos. Puikiai žinote begalę receptų, todėl kviečiame pradėti nuo mažų dalykų ir dalinamės keletu paprastų bei gyvenimo patvirtintų idėjų kaip stiprinti imunitetą namuose ir išsaugoti gerą nuotaiką. Viską, ko reikia rasite www.e-gulbele.lt ir savo namuose.

SVEIKESNĖ MITYBA

Gerus kasdienius įpročius formuoti pradėkite nuo medaus (jei nesate alergiški). Arbatinį šaukštelį medaus palaikykite burnoje, kol ištirps. Taip bus žymiai efektyviau, nei tirpinti arbatoje. Pabandykite pabarstyti cinamonu. Ištirta, kad jame yra eterinių aliejų, kurie naikina bakterijas ir virusus bei uždegimus. Taip pat kasdien suvalgykite po kelis šaukštelius spanguolių uogienės ar ruoškite iš jos arbatą, kaip vaikystėje. Rekomenduojame ir seną zanavykišką receptą: šaukštas sėmenų aliejaus dubenėliui raugintų kopūstų pagardinti. O dar silkė su burokėliais... Ne maža naudos mūsų senolių išmintyje ir mūsų šalyje užsiaugintuose produktuose, belieka pasinaudoti tuo, ką turime geriausio.

FIZINIS AKTYVUMAS

Ar reikia grūdintis, kiekviena renkasi pats, nors dabar ir labai madinga. Jei maudynės eketėje ne jums, o šaltas dušas visai nevilioja, išbandykite kontrastinį dušą iš ryto. Bent šlaunims, kur masažas reikalingas ko ne visada. Patarimas pasivaikščioti gryname ore tiks beveik visiems, tad su šuniuku, šeimos nariu ar fotoaparatu pats laikas atrasti gražiausia, ką turite savo gyvenamoje vietoje. Namų ruoša taip pat savotiška mankšta, o čia labiausiai padės tinkamos priemonės, maloni muzika ir nuoširdus namiškių įsitraukimas. Gal pats laikas varžyboms, kas greičiau susitvarko: ar Mama virtuvę ar vaikai svetainę?.. Žinoma, tokios pergalės vertos ledų, torto ar nors imbierinių sausainių po pietų.

EMOCINĖ GEROVĖ

„Visos ligos – nuo nervų“ – ne šiaip nuo seno mūsų lūpose likęs posakis. Nuo nervinės įtampos silpsta ir imunitetas. Dabar neįmanoma apsisaugoti nuo nerimą keliančios nežinios ar baimių dėl ekonominės situacijos, tačiau būtina išlaikyti pozityvų nusiteikimą ir aštrų protą net buitiniuose sprendimuose. Apsipirkimas internetu vienas iš tų modernių įrankių, kurie ne tik padės išvengti socialinio kontakto, bet ir planuotis pirkinius, stebėti savo biudžetą, apsipirkti neskubant ir be streso. Jei virškinimui labai tinka pelyno arbata, pipirmėtė ir kmynai, tai ramybės valandėlei susikurti tiks ir kvapnios kavos ar arbatos puodelis su juodžiausio šokolado plytele ar šviežio pyrago gabalėliu...

Likite sveiki!