Greitas maistas Jūsų laiko taupymui

Greitas maistas Jūsų laiko taupymui

Ar tikite, kad ruošiant maistą svarbu ir nuotaika?.. Specialistai tikina, kad kiekviename darbe svarbus pozityvus nusiteikimas, tad linkime geros nuotaikos ir namuose, o jei mintis apie ilgas valandas virtuvėje nėra maloni, turime keletą idėjų, kaip gardžiai gaminti ir skiriant mažiau laiko.

 

Prisikimšti pilvą tikrai nėra pats svarbiausias dalykas gyvenime, tačiau skaniai, sočiai ir protingai pavalgyti tiesiog būtina norint išlaikyti pozityvą, darbingumą ir rūpintis savo kūnu. Kai nėra ūpo arba šaldytuvas ištuštėjęs, yra produktų-pagalbininkų, kurie padės Jums paruošti šį tą greito, gardaus ir draugiško Jūsų kūno linijoms, bei piniginei. Nepamirškite, kad valgome ir akimis: grožis lėkštėje taip pat didelė malonumo dalis.

 

3 Jūsų pagalbininkai šiai savaitei:

KIAUŠINIAI

Tobulas gamtos kūrinys, kuriam virtuvėje begalė kelių tapti gardžiu patiekalu, tačiau šįkart siūlome vartoti daugiau daržovių ir rinktis salotas. 1 VARIANTAS: brokoliai, pomidorai, mažas svogūnas, kietai virti kiaušiniai, graikiškas jogurtas, grūdėtosios garstyčios. Jei nemėgstate svogūno, galite jo nedėti, tada tiks ir agurkai, su kuriais salotos bus itin gaivios. 2 VARIANTAS: 5-7 min apvirtas žiedinis kopūstas, nedidelis pomidoras, konservuoti kukurūzai, natūralus jogurtas ar majonezas, kietai virti kiaušiniai, sauja smulkintų šviežių žalumynų, česnakas (pagal skonį), druska ir pipirai. 3 VARIANTAS: silkių filė, kietai virti kiaušiniai, poras, konservuoti žirneliai, majonezas, svogūnų laiškai.

 

SUMUŠTINIŲ DUONA

Forminis kepinys tiks ne tik karštiems ar paprastiems sumuštiniams, kurie lengvai gali tapti gražutėliais užkandžiais ant bambukinių iešmelių. Galite namiškius nustebinti ir klasikiniais prancūziškais PUSRYČIŲ SKREBUČIAIS – tiesiog pamirkykite riekeles kiaušinio plakinyje ir patiekite karštus su šaukšteliu medaus, trupučiu uogienės, pjaustytu bananu ir jogurtu... o gal tik cinamonu. Puikiai tiks užsilikusiai duonai sunaudoti. JAUČIO AKĮ iš vaikystės, tikriausiai, užteks priminti, o štai SUKTINUKAI su sūriu krabų lazdelėmis pareikalaus pirštų miklumo. Duonos riekeles pakočiojate, apipjaustote, tepate majonezu ar lydytu sūreliu, klojate ploną riekelę sūrio ir padėję ant jos krabų lazdelė susukate. Suktinukus apvoliojate kiaušinio plakinyje ir kepate keptuvėje ant vidutinės ugnies pavartydami – aliejaus reikia labai mažai. Gardžiausia karšti, bet skanūs ir atvėsę.

 

TORTILIJOS

Jei aptepę vieną tortilijos pusę mėgstamu padažu pradėsite kepti be aliejaus įkaitintoje keptuvėje, sudėsite įdarui pasirinktus ingredientus (tinka kumpis, dešrelės, daržovės, žalymunai ir būtinai sūris) ir uždengsite kitu blynu, o paskui ir apkepsite, kad abi pusės būtų gražiai apskrudusios, išsilydęs sūris juos sukabins – bus puikios KESADILIJOS. O labai panašiai gaminant pavyks ir žymieji TINGINIŲ ČEBUREKAI. Taip pat ant vieno lavašo gabalėlio sudėjus vištienos ir avokado įdarą gardintą citrinos sultimis ir žolelėmis, užlenkus du šoninius kraštus ir susukus į ritinėlį bus kuo puikiausi SUKTINUKAI. Tortilijos (bei lavašas) taip pat tinka kaip pagrindas picai, o tada tik fantazijos...

Kreipkitės, jei prireiks pagalbos renkantis tinkamiausius ingredientus mūsų parduotuvėje ir pasidalinkite savo pergalėmis, jei įkvėpė mūsų patarimai ar pagavo noras ekperimentuoti.