Jūsų malonumui: kava su ledais ar ledu?

Jūsų malonumui: kava su ledais ar ledu?

 

„Šalta mamos kava“ žinomas reiškinys?.. Apsiperkant internetu mėgstamą gėrimą galėsite gurkšnoti su pasimėgavimu, tačiau, jei kava jau atvėso, siūlome keletą idėjų eksperimentams virtuvėje.

Dar neteko susidurti su šia mada? Kviečiame išbandyti šaltai brandintą kavą (angl. cold brew). Malta kava tiesiog užpilama šaltu vandeniu ir paliekama brandintis apie 16 valandų. Ji neturi tiek daug rūgšties, yra švelni ir lengva. Žinoma, kokteiliams puikiai tiks ir įprastu būdu paruošta kava, tad galite drąsiai kaisti virdulį ir skaityti toliau.

-         Kava ir vaniliniai ledai. Klasikinis espresso su „paskandintu“ rutuliuku vanilinių ledų – tradicinis itališkas desertas tegul tampa saldžia vilione kurti planus būsimoms atostogoms.

-         Kava su kondensuotu pienu. Galite mėgautis ir karšta, tačiau jei paliksite tokią kavą atvėsti ir pagardinsite kardamonu, o paskui užpilsite šaltu pienu ir įdėsite ledukų – ragausite ispaniška tradicija ruoštą gėrimą.

-         Kava, ledas ir citrina. Citrina pagardinta kava bus gaivesnė net jei karšta, o į šaltą įdėkite ledukų ir mėgaukitės madingu kokteiliu.

-         Kava, uogos ir limonadas. Šalta kava, miško uogų skonio limonadas, ledukai ir avietės iš jūsų sodo – neįprasto skonio koktelis ieškant naujų įspūdžių.

-         Kava, kola ir ledas. Jei norisi energijos pliūpsnio, į šaltą kavą pilkite kolos, pridėkite ledukų ir papuoškite čiobrelio šakelė. Begėdiška kofeino dozė sugrąžins spindesį akims.

-         Ledinė kava. Supilkite šaltą kavą į mažas, įdomesnes ledų formeles, o norint pasigardžiuoti užpilkite pienu ir pagardinkite mėgstamu sirupu. Puikiai tiks nustebinti netikėtus svečius.

Tad kurią kavą renkatės Jūs?